<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=293060264527225&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

FRAMGÅNGSRIK FÖRSÄLJNING

CRM-system - hygienfaktor för leadsgenerering, lead nurturing och framgångsrik försäljning - för att öka försäljning.

Posted by Carl Ericson on 2017-11-14 17:06
Find me on:

****Varning! Denna artikeln innehåller flera lökiga liknelser som vissa läsare kan uppfatta som pinsamma****

Lika innehållsrikt som dagens nyhetsrapportering brukar vara: du har fått all information och sammanfattningen av denna artikeln genom att läsa rubriken; ett CRM-system eller motsvarande funktionalitet är en hygienfaktor för komplex B2B-försäljning och därmed framgångsrik försäljning. Du kan nu fortsätta med din dag, tack för visat intresse. MEN OBSERVERA DENNA ARTIKELN INTE ÄR REKLAM FÖR NÅGOT CRM-system...

adsensus computer

... vad du därmed kan förvänta dig av fortsatt läsning är att CRM-systemet sätts i rätt sammanhang och dess betydelse blir tydlig för en ökad försäljning med handfasta tips.

Jag provade att Googla "crm försäljning" och frustrerades av de många varianterna av öka din försäljning med CRM som förekom bland resultaten. Så låt oss börja slå hål på den myten direkt:

Ett CRM-system ökar inte din försäljning.

Ett CRM är ett verktyg - och verktyget är bara så bra som hantverkaren som håller i det. Däremot blir hanterverkaren både effektivare och slutresultatet troligtvis av högre kvalité om hen har tillgång till ett fungerande verktyg än om denne inte hade det.

 

Ladda ner Adsensus bok om Framgångsrik Försäljning

 

Din försäljning ökar alltså inte på grund av CRMet - CRMet är en hygienfaktor för att jobba med andra aktiviteter som ökar din försäljning.

För försäljning är kunskap om din kund centralt. CRMet används för att strukturera och förvalta den kunskapen - det vill säga bygga strukturkapital. Genom att sedan använda denna kunskapen smart i sälj- och marknadsdrivande aktiviteter kan du öka din försäljning.

Det handlar alltså om att jobba med rätt struktur och process i CRMet, genom vilket du kan få övertag gentemot dina konkurrenter. I artikeln Så här lyckas du med Framgångsrik Försäljning genom Content Marketing redogjorde jag för min favoritdefinition av försäljning och i sammanhanget ger kunskapen i CRMet dig informationen att nyttja för att positivt påverka din potentiella kund.

Tänk på CRMet som konstnärens blanka kanvas. Konstnären/Säljaren utgår ifrån denna för att skapa ett konstverk med hjälp av olika verktyg [leadsgenerering eller lead nurturing].

Det spelar egentligen ingen större roll vilket CRM du väljer; det bästa CRM-systemet är det som används.

I sammanhanget är val av- och implementation av CRM-systemet en liten sak. Det omfattande arbetet är att få alla som bör använda systemet att FAKTISKT använda det. Strukturkapital som är värt något byggs nämligen av användarna, inte av implementationen - och här är i alla fall svenska företag kraftigt eftersatta.

 

Ladda ned Hur mycket kan du investera i din försäljning?.xlxs

 

Topics: Content Marketing, HubSpot, Lead Generation, Leadsgenerering, Lead Nurturing, crm, försäljning, sales, customer relationship management, marketing, lead management